Ainekset annosta

500
g
myskikurpitsa
3
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä, suolaa, pippuria
1
rkl
hunajaa
3
dl
kuohukermaa
150
g
cheddarjuustoa
150
g
vintage goudaa
20
g
voita
puolikas chili
2
dl
pankojauhoja
Koristeluun
timjamia

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori. Pilko kurpitsasta pieniä kuutioita. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja hunajalla. Kaada uunipellille ja paahda uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmennyt.  
  2. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella ja jätä sivuun odottamaan.  
  3. Lisää kerma kattilaan ja kuumenna matalalla lämmöllä. Raasta juustot ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes juusto sulanut täysin.  
  4. Lisää kurpitsasose juustokastikkeen joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla.  
  5. Keitä makaroni al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Valuta makaronit siivilässä ja ota 1-2dl keitinvettä talteen. Kumoa sitten makaronit takaisin kattilaan.  
  6. Lisää kurpitsa-juustokastike makaronien joukkoon ja sekoita hyvin. Jos seos tuntuu liian tukuisalta, lisää joukkoon makaronien keitinvettä.  
  7. Sulata pienessä kattilassa nokare voita ja lisää sekaan loraus oliiviöljyä (n. 2 rkl). Pilko puolikas chili. Lisää pankojauhot sekä chili kattilaan ja sekoita.   
  8. Kumoa kurpitsa mac n cheese paiston kestävään uunivuokaan ja ripottele pinnalle voissa pyöritellyt pankojauhot.  
  9. Paista uunissa 200 asteessa 8-10 minuuttia ja nauti heti. Varo ettei pankojauhot pala. Koristele tuoreilla timjamin lehdillä. 
Resepti:
Ida Syväniemi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.