• Täysjyvämakaronista, tällä kertaa fusillin muotoisesta makaronista, saat kuitupitoisen paistoksen. 
  • Kala sopii tähän paistokseen, helpoimmalla pääset käyttämällä valmiita kalafileitä.
  • Kauden kasviksia kannattaa hyödyntää tässä paistoksessa.
  • Paprikan ystävät voivat laittaa runsaasti paprikaa.

Ainekset 6-8 annosta annosta

n.400
g
marinoituja kalafileepaloja
n.300
g
kauden kasviksia tai 2 - 3 eriväristä paprikaa kuutioina
Kalakastike:
2
rkl
margariinia tai öljyä
1
ps
pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia
3-6
valkosipulinkynttä
5
dl
hedelmämehua
1
kalaliemikuutio
½
tl
inkivääriä
2
tl
currytahnaa tms.
100
g
valkosipulituorejuustoa
n.4
dl
kookosmaitoa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele iso uunivuoka. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit lävikössä ja kaada voideltuun uuni- tai lasagnevuokaan. Lisää joukkoon kalafileepalat ja paloitellut paprikat.

  2. Kuullota sipulit rasvassa. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Lisää neste ja mausteet hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua. Lisää tuorejuusto ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 minuuttia.

  3. Kaada kastike painellen makaronien joukkoon. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.