Ainekset noin 40 annosta

100
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
2
munaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
puristettua appelsiinimehua
1-2
rkl
appelsiinin kuorta
Pinnalle:
munaa
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vuorotellen appelsiinista puristetun mehun kanssa vaahtoon. Mikäli käytät appelsiinin kuorta, pese se huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan tai käytä hillottua appelsiinin kuorta.

  2. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään (n. ½ tunniksi). Leivo taikinasta n. 15 cm:n pituisia pikkusormenpaksuisia tankoja. Kierittele tangot ensin munassa ja sitten sokerissa (lautasilla erikseen). Asettele tangot leivinpaperille uunipellille kiertäen ne spiraaliksi (kierteeksi) keskeltä ulospäin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.