Joulutorttutaikinasta saa leivottua paljon muutakin kuin joulutorttuja.

Kirsikkaleivokset paistetaan ensin taikinamuoteilla muotoiltuna ja täytetään vasta kypsänä.

Täytteestä saa juhlavamman liköörillä, mutta sen voi myös jättää pois esim. lapsille tarjoiltavasta osuudesta.

Ainekset n. 10-20 annosta

Päälle:
munaa, raesokeria, mantelilastuja
Täyte:
150
g
tuoreita, kuivattuja tai säilykekirsikoita
3
rkl
kirsikkalikööriä
1
tlk
kuohukermaa (2 dl) ja vispautuvaa kevytkermavalmistetta
3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)

Ohje

  1. Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita. Voit tehdä sydämiin keskelle pienet sydänikkunat eli reiät.

  2. Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min.

  3. Valmista täyte: laita tuoreet peratut kirsikat likoamaan likööriin. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, lisää rahka ja marinoituneet kirsikat liemineen. Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.