Ainekset 8 kpl annosta

Pika juuri:
3
dl
kauramaitoa
2
rkl
(tummaa) sokeria
25
g
hiivaa
Taikinaan lisäksi:
2
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Pinnalle:

Ohje

  1. Kuumenna kauramaito kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Liuota siihen sokeri ja hiiva. Lisää 4 dl jauhoja ja sekoita. Jätä juuritaikinaseos peitettynä lämpimään paikkaan 20–30 minuutin ajaksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

  2. Kun juuritaikina kuplii, lisää suola, jauhoja ja öljyä. Sekoita löysäksi taikinaksi. Kaada taikina öljytylle voipaperille uunipellille ja painele öljytyin käsin 25 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Jaa levy 8 osaan taikinalastalla. Saat 8 kpl kauratyynyjä. Ripottele pinnalle hiukan jauhoseosta.

  3. Aseta uuni n. 40-asteeseen ja laita kauratyynylevy uunipellillä kohoamaan uuniin leivinliinalla peitettynä 15 minuutiksi.

  4. Ota pois uunista ja lisää uunin lämpö 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, n. 10 minuutin kuluttua, laita kauratyynylevy uunipellillä takaisin uunin keskitasolle ja paista n. 10 minuuttia kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.