Vuoden 2022 uunituore ja nuori Someleipuri Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) kietoi Myllyn Paras Lehtitaikinan syleilyyn ihanaa kanelitäytettä. Tämä talvinen herkku onkin täyden kympin valinta hetkiin, kun mieli tekisi korvapuustia mutta kädet eivät millään viitsisi vaivata taikinaa. Testaa vaikka itse – ihastumistakuulla!

Ainekset 24 kpl annosta

Kanelikierteet:
0,4
dl
fariinisokeria
0,1
dl
tavallista sokeria
2–3
rkl
kanelia
50
g
juoksevaa margariinia tai voita
(1 kananmuna ja mantelilastuja)
Kuorrute:
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
pehmeää voita
2,5
dl
tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
tilkka maitoa

Ohje

Kanelikierteet

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön irralleen toisistaan ja laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
  2. Voitele sulat levyt ohuesti voilla tai margariinilla.
  3. Sekoita sokerit sekä kaneli keskenään ja peitä jokainen levy tasaisesti seoksella.
  4. Lähde rullaamaan levyjä kerälle löysästi ja nipistä rulla kiinni loppupäästä. Leikkaa rullat kolmeen osaan veitsellä.
  5. Laita kiekot pellille ja voitele halutessasi kananmunalla sekä ripottele päälle mantelilastuja.
  6. Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia tai kunnes kierteet ovat saaneet kullanruskean pinnan. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

  1. Vatkaa kuorrutteen aineksista ensiksi hetki tuorejuustoa ja voita. Lisää sitten loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
  2. Leikkaa muovipussiin tai pursotinpussiin reikä, täytä kuorrutteella ja pursota kanelikierteiden päälle.
  3. Siivilöi halutessasi vielä tomusokeria kierteiden päälle ja nauti!
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.