Valmista tähän texmex-ruokaan itse tehdyt kauratortillat, leivo tortillat rieskakoossa eli n. 16 cm halkaisijaltaan olevina yhteensä 10-12 kpl. Paista tortilla grillissä kypsiksi.

Huomaa että voit myös tehdä tortillataikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan, se säilyy siellä max. 2 vuorokautta.

Valmista helppo marinadi ja loihdit herkullisen makuiset grillattavat kanat ja kasvikset tortilloille. Toki voit käyttää halutessasi valmiiksi marinoituja broilerinfileitä tai vaikkapa possua tai nautaa.

Jokainen ruokailija voi kääriä itse grillatut täytteet eli täyttää tortillat mehevällä marinoidulla broilerilla ja kasviksilla. Tuore korianteri ja maistuvat kastikkeet kruunaavat helpon herkun.

Ainekset 4-6:lle annosta

Tortillat:
1
annos itse tehtyjä tortillalettuja
Täyte:
Broileri-kasvislisukkeet (grillistä):
2
sipulia
2
paprikaa (tai 4 tomaattia)
n. 400
g
broilerinfileitä
Marinadi:
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
n. ½
tl
jauhettua inkivääriä
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
n. ½
tl
paprikajauhetta
½
pss
fajita-mausteseosta (n. 15 g)
Lisäksi:
1
nippu
rapeaa salaattia
nippu
tuoretta korianteria
2
dl
GoGreen salsakastiketta
2
dl
guacamolea

Ohje

  1. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja, leivo tortillat rieskakokoon eli 10-12 kpl (halkaisija 16 cm) tai tortillakokoon eli 6 kpl (halkaisija 20-24 cm). Leivo taikinasta tanko ja jaa se joko 6:een tai 10-12:een osaan, pyöräytä palloiksi ja jätä odottamaan muovilla peitettynä kun valmistat täytettä.
  2. Puhdista kasvikset ja viipaloi ne. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Käytä mausteita sen mukaan, oletko tulisen vai miedomman grilliruoan ystävä. Viipaloi fileet noin 1 cm viipaleiksi. Sivele marinadia sekä kasviksille että kanoille.
  3. Kuumenna grilli ja paista miedohkolla lämmöllä fileeviipaleita käännellen 5–10 minuuttia täysin kypsiksi. Lisää mukaan kasvikset pariksi minuutiksi, kääntele puolessa välissä. Perinteisesti valmistetaan jokaiselle oma fajita-annos, mutta toki voit kasata yhden ison yhteisen tarjoilulautasen aineksista.
  4. Revi kulhoon salaattia ja pikkukippoon korianteria. Lusikoi kippoihin salsakastiketta ja guacamolea. Nosta grillatut kanat ja kasvikset omiin kulhoihin.
  5. Kauli taikinapallot letuiksi ja paista ne nopeasti grillissä tai parilapannulla sitä mukaa, kun ne syödään. Jokainen ruokailija voi täyttää itse fajitan grillatuilla kana- ja kasvisviipaleilla, salaatilla, tuoreella korianterilla sekä kastikkeilla valintansa mukaan ja nauttia sen välittömästi.

VINKKI: Mikäli tarjoat fajita-annokset hyvin nälkäisille ruokailijoille, keitä kylkeen jokaiselle ruokailijalle pikkukulhot Myllyn Paras Pitkäriisiä ja /tai tarjoile toisesta kulhosta säilöttyjä kypsiä kidneypapuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.