Paneroitu ja uppopaistettu vaalealihainen kala on yksi klassisimmista tacotäytteistä, mutta kynnys uppopaistamiseen kotioloissa on usein korkealla. Arkisilla kalapuikoilla pääset melkein yhtä hyvään lopputulokseen, kunhan lisukkeet ovat tarpeeksi laadukkaita.

Ainekset 2-4:lle annosta

16
kalapuikkoa
1
annos itse tehtyjä tortillalettuja
rapeaa salaattia, esim. jäävuori tai cosmopolitan
300
g
kirsikkatomaatteja pilkottuna
3
dl
pico de gallo -salsaa (ohje alla)
iso kourallinen raastettua cheddaria
½
tl
inkivääriä
1
tlk
kaupan tacokastiketta, tulisuus ja brändi oman maun mukaan
ranskankermaa
jalopeno-viipaleita
1
tlk
(n. 230 g) salsakastiketta
Pico de Gallo:
2,5
dl
pieneksi kuutioitua tomaattia
1
pieni sipuli pieneksi kuutioituna
1
dl
pilkottua tuoretta korianteria
1-2
jalopenoa pieneksi pilkottuna
2
rkl
limemehua
ripaus
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna

Ohje

 

  1. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10-12 osaan, pyöräytä palloiksi.
  2. Kauli taikinapallot ja paista parilapannulla, niin saat niihin hienot parilaraidat.
  3. Kypsennä kalapuikot paketin ohjeen mukaan.
  4. Asettele pilkottu salaatti tortilla-lätyille. Laita päälle rapeaksi paistuneet kalapuikot. Ripottele päälle tomaattia, pico de gallo -salsaa, juustoa, taco-kastiketta, ranskankermaa ja jalopenoa oman maun mukaan.
  5. Rullaa kiinni ja nauti.

Pico de Gallo

  1. Yhdistä kaikki ainekset ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Säilyy jääkaapissa pari vuorokautta.

Tortillataikinan voi myös tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan, se säilyy siellä max. 2 vuorokautta.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.