Kääretorttu on monen aikuisen ja lapsen suosikkileivonnainen. Taivaallisen makuinen ja kuitenkin kohtuullisen kevyt herkku sopii niin lapsiperheiden välipalaksi kuin aikuisten kahvipöytään. Kokeile ja ihastu!

Kääretorttuun voi käyttää erilaisia jauhoja. Tässä ohjeessa makua tuovat tattarijauhot.

Jotta kääretortusta tulee varmasti kuohkea, taikinaan tulevat munat ja sokeri pitää vaahdottaa kunnolla. Katso alla olevalta videolta vinkit, joiden avulla munien ja sokerin vaahdottaminen onnistuu.

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
munaa
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
Täyte:
n.½
dl
hilloa (esim. puolukka) tai marjasurvosta
1
dl
rahkaa
1
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

Kääretorttupohja:

  1. Tee ensin kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhoseos varovasti munavaahtoon.

  3. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, sillä pohja saattaa lässähtää!

  5. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte:

  1. Valmista rahka-kerma-seos: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

  2. Levitä kääretorttupohjalle ensin hillo tai sose ja sitten rahka-kermaseos.

  3. Kierrä kääretorttupohja rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.