• Kaalilla, sipuleilla ja fenkolilla höystetty omenapaistos on suolainen muunnos klassikkojälkiruoasta, jossa omenalohkot kuorrutetaan uunissa kauraseoksella.
  • Kuorrutettu kaali-omenapaistos sopii hyvin kasvis-pääruoaksi tai iltapalaksi.
  • Tässä suolaisessa paistoksessa kauramuruseos saa makunsa kookosöljystä, joka sopii hyvin paistoksen fenkolien, sipulien ja chilin makumaailmaan.
  • Mikäli kookosöljyä ei ole, voit käyttää kasvismargariinia.
  • Hunajan makeus korostaa mukavasti muuten suolaista ruokaa.

Ainekset noin 6:lle annosta

Paistos:
1
kukkakaali
1
parsakaali
1
fenkoli
2
punasipulia
1
valkosipulin kaikki kynnet
2-3
omenaa
1
rku
tuoretta korianteria tai 1–2 tl kuivattua korianteria
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
chilirouhetta tai -lastuja
150
g
kookosöljyä (2dl)
4-5
rkl
hunajaa
Lisäksi:
kauraranskankermaa, mustapippuria tai chiliä

Ohje

  1. Lohko kaalit, fenkoli, sipulit ja yhden valkosipulin kaikki kynnet sekä omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele sekaan mausteita.
  2. Sulata kookosöljy ja hunaja varovaisesti nestemäiseksi, sekoita tähän hiutaleet ja jauhot.  Levitä seos kasvislohkojen päälle.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia kauniin väriseksi tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).
  4. Tarjoile maustetun ranskankerman kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.