Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm, noin 8 annosta

Salaatti:
50
g
friseesalaattia
25
g
rucolaa
75
g
mozzarellajuustoa
n.1
dl
mansikoita tai hedelmäpaloja
tuoretta basilikaa
Kastike:
2
dl
kermaviiliä
½
dl
mansikkasurvosta
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
tl
chilipippuria

Ohje

  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (reunan korkeus ainakin 3 cm) pohjalle ja reunoille.

  2. Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta muotoiltu rengas painamaan reunoja.

  3. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.

  4. Keitä makaronit pohjan kypsyessä pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä, huuhtele kylmällä vedellä lävikössä (2 dl:sta raakaa sydän makaronia saat 3 dl kypsää makaronia).

  5. Irrota piirakkapohjasta foliot heti uunista ottamisen jälkeen, jotta ne eivät tartu kiinni taikinaan.

  6. Anna piirakkapohjan jäähtyä.

  7. Täytä piirakkapohja kauniisti salaattiaineksilla ennen tarjoilua. Koristele basilikan lehdillä.

  8. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.