Juustopiirakka on ihastuttavan samettinen, täyteläinen ja ihana piirakka erilaisiin herkkuhetkiin. Voit vaihdella juustoja oman maun ja tunnelman mukaan.

Valmista vaikka syksyn rapujuhliin tai samettisen keittoruoan kaveriksi.

Ainekset 8-10 annosta

Täyte:
2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
100
g
cheddarjuustoraastetta
100
g
emmentaljuustoraastetta
½
tl
suolaa
125
g
mozzarellajuustopallo

Ohje

  1. Ota Pyöreä Piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Laita taikina halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuoan keskelle ja painele sulanut taikina pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Kaada kuohukerma kulhoon ja riko joukkoon kananmunat, sekoita.
  5. Lisää juustoraasteet ja suola, sekoita.
  6. Revi valutetusta mozzarellapallosta paloja ja laita tasaisesti piirakkataikinan päälle.
  7. Kaada päälle kerma-juustoseos.
  8. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  9. Tarjoa lämpimänä!
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.