Ainekset 8-10 annosta

8
dl
vettä
¾–1
tl
suolaa
400
g
jauhelihaa
1
sipuli silputtuna tai 100 g pakastesipulikuutioita
200-300
g
pakastekasviksia maun mukaan
½
tl
valko- tai mustapippurirouhetta
tl
yrttimauste- tai chilimaustesekoitusta
8
dl
kasvis- tai lihalientä kuutioista
200
g
ruohosipulituorejuustoa
Pinnalle
75
g
juustoraastetta
8
kirsikkatomaattia

Ohje

  1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia, älä valuta. Kaada makaronit isoon uunivuokaan (3–3,5 l).
  2. Ruskista jauheliha murumaiseksi yhdessä sipulikuutioiden kanssa isossa paistinpannussa. Lisää kasvikset ja mausteet ja sekoita seos makaronien joukkoon.
  3. Kuumenna kasvis- tai lihaliemi ja tuorejuusto paistinpannussa ja kaada liemi vuokaan. Ripottele juustoraaste ja puolitetut kirsikkatomaatit pinnalle. 
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 
  5. Anna makaronilaatikon makujen vetäytyä kannella tai alumiinifoliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen syöntiä.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.