Ainekset 4-8 annosta

Ainekset
Pohja
Kananmunaa
Täyte
150
g
Lämminsavulohta
100
g
Yrttituorejuustoa
120
g
Smetanaa
½
Punasipulia
Tilliä
Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
Kuivattua timjamia
Koristelu
Tilliä
Mätiä

Ohje

Pohja

  1. Sulata voitaikinalevyjä hetken aikaa, kunnes ne ovat leikattavia
  2. Ota pyöreällä muotilla kustakin levystä kaksi palaan. Tee puolista ympyröistä renkaita
  3. Levitä ympyrät uunipellille ja voitele kananmunalla
  4. Viiltele keskiosaan viiltoja
  5. Aseta renkaat ympyröiden päälle ja voitele myös sen pinta munalla. Vältä kananmunan joutumista taikinan reunoille
  6. Paista 220 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes taikina on rapea
  7. Leikkaa terävällä veitsellä lämpimien leivosten keskiosa pois, jolloin täytteelle jää tilaa, jos keskiosa on kohonnut liikaa

Täyte

 

  1. Vaahdota smetana ja lisää tuorejuusto
  2. Paloittele joukkoon lohi ja hienonnettu punasipuli
  3. Mausta oman maun mukaan ja sekoita tasaiseksi massaksi
  4. Pursota täyte taikinakuppeihin

Koristele

  1. Koristele tillillä ja mädillä
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Jenna Siikala

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.