Ainekset n. 40 annosta

Leivokset:
Täyte:
150
g
luumumarmeladia
150
g
mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladia
Pinnalle:
200
g
tummaa suklaata
200
g
valkoista suklaata
nonparelleja

Ohje

  1. Ota taikinat sulamaan levyt erilleen. Leivo piparitaikinasta kaksi n. 3 mm paksua levyä. Levitä toisen päälle n. ½ cm kerros mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladia ja toisen päälle luumumarmeladia.

  2. Aseta marmeladin päälle lehtevät taikinalevyt vierekkäin. Leikkaa tästä kerroslevystä terävällä veitsellä 4 x 4 cm neliöitä ja aseta ne väljästi leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

  3. Valmista puolet tummia ja puolet vaaleita pikkuleivoksia. Sulata ensin tumma suklaa teräskipossa vesihauteessa. Kasta luumumarmeladitäytteiset leivokset sulaan suklaaseen. Tee tämän jälkeen samoin mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladitäytteiset leivoksille, mutta kasta nämä sulaan valkosuklaaseen.

  4. Koristele molemmat leivokset välittömästi nonparellein. Säilytä leivokset viileässä.

Vinkki: Voit valmistaa neliönmuotoisten leivosten sijasta pieniä sydämenmuotoisia tai pyöreitä leivoksia käyttäen muotteja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.