Superisti umaminen herkkupiiras Meksikon malliin. Jos haluat piiraastasi asetetta mausteisemman sekoita täytteeseen vielä teelusikallinen juustokuminaa ja tuplaa jalapenon määrä.

Ainekset 8 annosta

1
punasipuli
2
rkl
limemehua
ripaus merisuolaa
ripaus sokeria
½
pkt
pekonia kuutioituna
200
g
pakastemaissia sulatettuna
2
rkl
pikkelöityä jalapenoa hienonnettuna
150
g
cheddaria raastettuna
dl
kuohukermaa
dl
hapankermaa tai jogurttia
4
kananmunaa vatkattuna

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan, painele vuokaan ja esipaista 200-aseisessa uunissa.
  2. Puolita punasipuli ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon, lisää lime, suola ja sokeri. Jätä marinoitumaan ja hienonna toinen puolikas silpuksi.
  3. Paista pekoni kypsäksi. Nosta pois pannulta. Paista sipulisilppu pekonirasvassa lempeällä lämmöllä. Lisää maissi, ripaus suolaa ja jalapenot. Paista pari minuuttia. Nosta pois liedeltä.
  4. Lusikoi puolet pekoni-maissimassasta blenderiin ja surauta sileäksi. Yhdistä pannulle jääneeseen massaan. Sekoita mukaan 100 g cheddar-raastetta, lehtipersilja, kuohukerma, hapankerma/jogurtti, kananmunat ja paistettu pekoni.
  5. Levitä massa tasaiseksi kerrokseksi esipaistetun taikinan päälle. Ripottele päälle marinoidut punasipulisiivut ja loput cheddarista.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää pinta kunnolla asettunut ja ruskistunut. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.