Suklaajuustokakku on yksi suosituimpia juustokakkuja. 

Tässä suklainen täyte on maustettu vahvasti kahvilla irlantilaiseen tyyliin, mukana on Irish coffeen Irish cream. Kakkuun sopii hyvin makua tuomaan myös viski.

Halutessaan kakun voi tehdä ilman alkoholia ja käyttää sen sijaan pelkästään vahvaa kahvia.

Kakun voi tehdä ajoissa pakastimeen ja sulattaa hitaasti jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Suklaa sopii hyvin myös juustokakun pohjaan. Suosittu suklaapohjainen juustokakku vie kielen mennessään!

Ainekset 1 juustokakku, 22-25 cm halkaisija (irtopohjavuokaan vähintään 4 cm korkealla reunalla) annosta

Pohja:
Täyte:
6
liivatelehteä
1
dl
vahvaa kahvia
100
g
tummaa suklaata
4
dl
kuohukermaa (2 tlk)
½
dl
sokeria
3
tl
tummaa kaakaojauhetta
400
g
tuorejuustoa
½
dl
(Baileys) Irish cream- tai Irish coffee-likööriä tai viskiä
Koristelu:
1
tlk
suklaisia kahvipapuja, muita suklaisia koristeita tai tummaa suklaata
sitruunamelissan pieniä lehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina ja ota siitä 2/3 pohjalevyksi. Painele tai kauli se irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle, jossa on leivinpaperipala pohjan päällä. Reunoille ei tule taikinaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–8 min, varo paistamasta liikaa. Leivo lopusta taikinasta pieniä pipareita, paista uunissa, n. 5–6 min riittää. Anna kaikkien jäähtyä.

  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min ajan. Kuumenna kahvi pienessä kattilassa tai kipossa mikrossa kiehuvaksi, sulata suklaapalat kahviin. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan kahvi-suklaaseokseen. Älä keitä enää, vain sulatus riittää.

  3. Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi, lisää tuorejuusto lopuksi hyvin vatkaten joukkoon. Mittaa likööri tai viski suklaa-kahviseokseen ja tämä kaada seos lähes huoneenlämpöiseksi jäähtyneenä ohuena nauhana vispaten vaahdon joukkoon. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

  4. Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele kauniisti suklaisilla kahvipavuilla tai suklaakoristeilla ja / tai sulatetulla suklaanauhalla sekä pienillä vihreillä sitruunamelissan lehdillä ennen tarjoilua. Tarjoile lisänä lopputaikinasta leivottuja pipareita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.