Pannari on ehdottomasti parasta heti tuoreena!

Pannaritaikina ei saa olla liian paksua, muuten lopputuloksestakin tulee tönkkö ja paksu.

Voit halutessasi korvata osan erikoisvehnäjauhoista Ohrajauhoilla (esim. 3½ dl erikoisvehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja).

Kiteytyneen hunajan saa juoksevaksi mikrossa (vain hetki).

Ole tarkkana, että et paista pannaria liian kauan, sillä tumma pannari on kuivaa. 

Ainekset iso uunipellillinen annosta

1
l
maitoa (myös rasvaton ja/tai laktoositon sopii)
3
kananmunaa
n.3
rkl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
Päälle paiston lopulla:
n.½
dl
hunajaa

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan tai manteli- tai kookosmaitoon. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.

  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min.

  3. Valuta tässä vaiheessa pannarin pinnalle (juoksevaa) hunajaa. Jatka paistamista viisi minuuttia eli pinta saa jäädä vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.

  4. Tarjoile sellaisenaan, vaahdotetun kasvisvispivalmisteen, vaniljakastikkeen ja/tai marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.