Isänpäivä lähestyy ja isää on mukava muistaa omatekoisella isänpäiväkakulla. Tämä kakku sopii vaikka aamiaisen makeaksi palaksi, sillä sen voi hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Lisäksi kakun pohjana käytetään herkullista Myllyn Paras mysliä, joka maistuu erilaisissa annoksissa niin aamupalalla kuin välipalallakin. 

Voit valita käyttämäsi myslin Myllyn Parhaan myslivalikoimasta. Myllyn Paras Mysli Hedelmä & Marja on ihanan kuitupitoinen ja valmistettu pohjoismaisesta kaurasta sekä kuivatusta vadelmasta, omenasta ja taatelista. Myllyn Paras Mysli Hasselpähkinä on myös ravinteikkaasta kaurasta valmistettu ja sen joukosta löydät muun muassa hasselpähkinää, nougatmuroja sekä ruishiutaleita. Pohjan runsaskuituinen mysli ja sen ihanat sattumat antavat mukavaa rapeutta sekä makua kakulle. Mysliä voi käyttää myös kakun koristeluun. 

Voit muunnella kakun makua käyttämällä erilaisia hedelmä- ja marjasoseita. Käytä reseptissä kuitenkin 100 % hedelmästä tehtyä sosetta, jotta saat hyvin makua täytteeseen ja kuorrutteeseen. Tässä kuvan kakussa on käytetty hedelmäsosetta, jossa pääosin passionhedelmää. 

Ainekset 8 annosta

Pohja
50
g
voita
1
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
tuorejuustoa
Täyte
dl
vispikermaa
5
liivatelehteä
265
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
2
dl
hedelmäsosetta
2
rkl
hedelmämehua tai vettä
Kiille
2
dl
hedelmäsosetta
4
liivatelehteä
1
dl
hedelmämehua tai vettä
2
rkl
sokeria
Koristeluun
marjoja ja hedelmiä
laatta sokerimassasta

Ohje

(vuoan esivalmisteluun tomusokeria ja öljyä)

  1. Mittaa teholeikkuriin mysli ja sulata voi. Lisää myslin joukkoon voisula, öljy ja tuorejuusto. Pyöräytä ainekset sekaisin. Myslin ei tarvitse mennä hienoksi muruksi. Riittää, että ainekset sekoittuvat kunnolla. 
  2. Voit esivalmistella irtopohjan pyyhkäisemällä reunuksen sisäpuolen öljyllä ja ripottelemalla päälle tomusokeria. Voit myös käyttää reunakalvoa suojaamassa vuokaa. Tällöin esivalmistelua ei tarvita. 
  3. Laita irtopohjavuoan reuna tarjoiluastialle. Kaada mysliseos reunuksen sisään ja painele kevyesti esimerkiksi lusikalla tasaiseksi kerrokseksi. 
  4. Valmista täyte vatkaamalla kerma löysäksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoon vähintään viiden minuutin ajaksi runsaaseen kylmään veteen. Ota kermavaahto pois kulhosta ja laita kulhoon tuorejuusto sekä tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. 
  5. Mittaa hedelmäsose kulhoon. Kuumenna pari ruokalusikallista vettä tai mehua kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja laita ne kuuman nesteen joukkoon. Sekoita niin, että liivatteet sulavat kunnolla. Lisää liivateneste hedelmäsoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi hedelmäsose tuorejuuston joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi vielä kermavaahto muun täytteen joukkoon. 
  6. Kun täyte on tasaista, kaada se myslipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään seuraavaan päivään. 
  7. Valmista vielä kiille kakun päälle ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Mittaa hedelmäsose astiaan. Laita liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Mittaa sillä aikaa reseptin mehu tai vesi kattilaan yhdessä sokerin kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta liotetut liivatelehdet kylmästä vedestä ja lisää ne kiehuvan nesteen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada lopuksi liivateneste hedelmäsoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiilteen jäähtyä niin, että se sakenee hieman. Lisää kiille kylmän kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. 
  8. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta nostamalla vuoan reuna varovasti pois kakun ympäriltä. Koristele kakku myslillä ja tuoreilla marjoilla sekä hedelmillä haluamallasi tavalla. Voit viimeistellä kakun sokerimassalaatalla. Sokerimassakoristeet kannattaa aina laittaa kiilteen päälle vasta juuri ennen tarjoilua, koska muuten ne vettyvät kiilteen päällä.  
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.