Ainekset keitto 4:lle, 25-40 snacksia annosta

Kurpitsasosekeitto:
n. 1,2
kg
myskikurpitsaa
2
sipulia
pala
inkivääriä (n. 2 cm)
50
g
voita
7-8
dl
vettä
2
rkl
kasvisfondia
1
tl
suolaa
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
1-2
dl
smetanaa tai ranskankermaa
Päälle:
GoGreen kurpitsansiemeniä
chilihiutaleita
Ruissnacksit:
1
muna
n.1
rkl
chilihiutaleita tai -rouhetta
75
g
voimakkaan makuista raastettua juustoa (esim. Mustaleima)

Ohje

  1. Valmista ensin ruissnacksit. Kauli ruistaikina ohueksi (2-3 mm) leivinpaperille, pistele haarukalla. Voitele munalla. Levitä päälle chilihiutaleita ja juustoraastetta. Ota Halloweenin aikaan taikinasta Halloween-aiheisella muotilla keksejä tai muulla haluamallasi muotilla. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 min. Tarjoile kurpitsakeiton kanssa.
  2. Halkaise kurpitsa ja koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois ja kuutioi kurpitsa. Pilko sipulit ja inkivääri melko pieneksi. Kuullota kaikki edellä mainitut voissa kattilan pohjalla. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät, lisää mausteet. Keitä vartin verran.
  3. Soseuta kurpitsakeitto sileäksi sauvasekoittimella. Sekoita smetana tai ranskankerma joukkoon juuri ennen tarjoilua. Lisää annosten päälle halutessasi hieman kurpitsansiemeniä ja chilihiutaleita.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.