• Piirakkataikinasta saat kesällä helpolla nopeasti teeleipää grillissä. 
  • Täytetty taikina tuo makua tälle nopealle suolapalalle. 
  • Laita taikinan sisään mieleistä kullakin hetkellä saatavissa olevaa yrttiä, esim. timjami sopii hyvin. 
  • Tarjoile sellaisenaan, tai sivele päälle marmeladia tai makeaa chilikastiketta.

Ainekset 1 iso täytetty teeleipä, halkaisija n. 25 cm, 6-8 palaa annosta

Täyte:
50
g
tuorejuustoa
1
iso kesäsipuli varsineen
2-3
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta tinjamia silputtuna
½-1
tl
jauhettua mustapippuria
½-1
tl
chilirouhetta
75
g
parmesaanilastuja
Pinnalle:
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi tarjoiluun:
1-2
dl
ranskankermaa
1
dl
makeaa chilikastiketta
1
dl
aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia

Ohje

  1. Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan. Kauli sulanut piirakkataikina isoksi noin 30 cm halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi pohjalevyksi. Silppua sipuli hienoksi ja halutessa silppua myös muutama valkosipulinkynsi. Riivi tuoretta timjamia oksista irti ja silppua se. Levitä kaulitulle pohjalle kaikki täytteen aineet ohuina kerroksina ohjeen järjestyksessä, mausta.

  2. Kääntele taikina puolet yhteen niin, että täyte jää väliin ja käännä sen jälkeen uudelleen puolet yhteen paketiksi. Kauli tämä käännelty taikinapaketti uudelleen isommaksi pyöreäksi teeleipälevyksi (halkaisija noin 25 cm). Täytteet jäävät näin taikinan sisään. Sivele teeleivän pinnat öljyllä.

  3. Kuumenna grilli. Laita teeleipä grilliin, jossa on hyvin lämpöä, mutta varo ettei teeleipä pala. Mikäli käytössä on pizzakivi, voit paistaa teeleivän sen päällä, kuumenna kivi ensin hyvin. Paistamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

  4. Jaa kypsä teeleipä sektoreihin niin, että saat 6-8 palaa. Sivele pinnalle chilikastiketta tai marmeladia ja halutessa dippaa leipäkuutioita ranskankermaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.