Valmista pääsiäiseen herkullinen ja hyvää tekevä granola-pashakakku.
Pasha ja granola muodostavat yhdessä maukkaan kakun pääsiäisen eri juhliin.
Ainekset 8:lle annosta
Pohja:
70
g
voita tai margariinia
3
dl
Itse tehtyä kauragranolaa (Löydät linkin valmistusohjeista.)
Täyte:
5
liivatelehteä
2 ½
dl
vispikermaa
400
g
sitruunan makuista maitorahkaa
1 ½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
mantelirouhetta tai hasselpähkinärouhetta
½
sitruunan mehu
Koristeluun:
½
sharon
1
kiivi
1
passionhedelmä
½
karambola
muutama ananaskirsikka
Ohje
Sulata voi tai margariini ja sekoita Itse tehty kauragranolajoukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja manteli- tai hasselpähkinärouhe. Tarkista maku.
Purista sitruunan mehu juomalasiin ja kuumenna kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Levitä seos granolapohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele hedelmäpaloilla tai hedelmäviipaleilla ja nosta tarjolle.
Kommentteja ja keskustelua