Ainekset 1,8 litraa annosta

¾
dl
rypsiöljyä
1
dl
hunajaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia tai ½ tl inkivääriä
½
tl
suolaa
1
dl
manteleita tai pähkinöitä
1
dl
siemensekoitusta
2-3
dl
kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita

Ohje

  1. Kuumenna öljy isohkossa kattilassa, sulata siihen hunaja ja mausteet. Lisää mukaan hiutaleet ja leseet, rouhitut mantelit tai pähkinät sekä siemensekoitus.
  2. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 150-asteisen uunin keskitasolla 20 min, sekoita ja jatka paahtamista 120 asteessa puolisen tuntia. Lisää lopuksi kuivattuja marjoja.
  3. Anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa paikassa.
  4. Ripottele granolaa esim. jogurtin, rahkan tai viilin pinnalle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.