Ainekset 6 annosta

Ainekset
100
g
Fetajuustoa
100
g
Tuorejuustoa (maustamaton)
n. 1
tl
Sitruunamehua
Timjamia koristeeksi
1
Punajuuri
Oliiviöljyä
Suolaa

Ohje

  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa taikinasta leveyssuunnassa noin 0,5cm leveitä nauhoja. Yhteen torttuun tarvitset 6 leveyssuunnassa leikattua nauhaa ja niiden ympärille vielä yhden (toisesta taikinalevystä) pituussuunnassa leikatun nauhan.
  2. Ota muffinssivuoka ja käännä se pohja ylöspäin. Aseta nauhat vuoan kohoumien päälle.
  3. Aseta nauhoja 3 kpl vierekkäin, jätä noin 0,3 cm väli jokaiseen. Aseta toiset 3 kpl toisinpäin päälle ja puno verkko. Verkon ympärille puno vielä yksi pitkä nauha. Tee tällaisia 6 kpl.
  4. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 7-8 min.
  5. Leikkaa punajuuresta ohuet viipaleet, sekoita joukkoon oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Aseta uuninpellille leivinpaperin päälle vierekkäin ja kypsennä 150 asteessa noin 30-45 min.
  6. Valmista vaahdotettu feta. Murustele fetajuusto, lisää siihen tuorejuusto ja noin 1tl sitruunamehua, vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on sileä.
  7. Irrota piirakat vuoasta ja käännä oikein päin. Pursota tai nosta lusikalla noin yksi ruokalusikallinen vaahdotettua fetaa jokaisen tortun päälle, koristele timjamilla ja punajuurilastuilla.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Merit Miljaste

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.