Ainekset noin 8 annosta

125
g
mantelijauhe
250
g
sokeria
ripaus
suolaa
2
kpl
keltuaista
5
kpl
kananmunaa
5
dl
kuohukermaa
200
g
kirsikoita, raparperia tai aprikoosia (kivet poistettuna ja paloiteltuna)

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita toiseen kulhoon keltuaiset, kananmunat ja kuohukerma.

  2. Sekoita tasaiseksi. Sekoita muna-kerma-massa ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi massaksi.

  3. Kaada massa öljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele piirakan päälle kirsikka, raparperi tai aprikoosi palat.

  4. Paista 170 C uunissa noin 1 tunti, kunnes massa on hyytynyt täysin. Alenna lämpötilaa mikäli piirakka alkaa saamaan paljon väriä tai vuoraa piiraan pinta foliolla.

VINKKI: Voit käyttää appelsiinimehun tilalla laimennettua sitruunamehua tai kerman tilalla kookosmaitoa (tölkistä) tai kookoskermaa.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sari Helin

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.