Pehmenneet banaanit ja uunissa paahtuva kaura tekevät näistä muffinsseista maukkaita ja täyttäviä. Nämä tekaisee vaivattomasti aamukahvin ja päivän lehden seuraksi vartissa. Reseptiä on helppo muokata vaihtelemalla mausteita ja sesongin mukaisia hedelmiä.

 

Ainekset 12 pientä muffinsia, n. 4 annosta

BANAANI-KAURAMUFFINSIT:
2
ylikypsää banaania (ne pöydän reunalle mustuneet..)
2
dl
sokeria
½
dl
omenamehua
1
kananmuna
1
tl
vaniljauutetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
jauhettua inkivääriä tai kanelia
dl
omenaa kuutioina (tai luumuja, mustikoita...)

Ohje

  1. Kuori banaanit ja sekoita ne pehmeäksi soseeksi. Lisää loput ainekset ja annostele muffinssivuokiin.
  2. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 220-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Kumoa ja tarjoa.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.