Leivo piirakka Pyöreään Ruis-Kaura Piirakkataikinaan tai Pyöreään Piirakkataikinaan.

Täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esim. saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 % rasvaa.

Saat ison uunipellillisen piirakkaa, kun teet kaksinkertaisen annoksen. 

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 26-30 cm annosta

Täyte:
150
g
vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
2
paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
100
g
purjosipulia
2
munaa
1
tlk
(laktoositonta) kevytkermaviiliä (n. 2 dl)
1
rkl
persiljaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
hienonnettua valkopippuria
Leivitykseen (ruistaikinalle):
rasvaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan (vajaa puoli tuntia aikaisemmin) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset.

  2. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

VINKKI: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.