Ainekset noin 10 kpl annosta

dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
1
rkl
öljyä
Pinnalle:
n.1
dl
juustoraastetta
1
muna

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipävehnäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

  2. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon muna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.