Ensimmäisistä mustikoista kannattaa leipoa mustikkapiirakka. Tämän piirakan täytteeseen laitetaan rahkaa tai smetanaa ja maitoa. Lopputuloksena on pehmeä, täyteläinen täyte.

Helpoiten piirakka syntyy valmistaikinasta: Valitse klassinen Myllyn Parhaan Pyöreä Piirakkataikina tai maistuva Pyöreä Kauramurotaikina

Anna valmiin piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen, jotta maut pääsevät parhaiten esiin.

 

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm annosta

Täyte:
4
dl
mustikoita (200 g)
1
dl
maitoa
1
dl
smetanaa (tai rahkaa)
1
muna
½
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä mustikat piirakkapohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

VINKKI: Myös muut marjat tai ananasmurska sopivat hyvin piirakkaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Vinkit

Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty Mustikkapiirakka tai kaikkein suosituin piirakkareseptimme  Mustikkapiirakka kermaviilillä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.