Nyt on aika katsoa pakastimeen: vieläkö sinulla on jäljellä viime kesän marjasatoa? Helppo ja ihana tapa on laittaa marjat rahkamarjapiirakkaan, jonka pohjana käyttää valmista pakasteena saatavaa, täyteläisen makuista Kauramurotaikinaa.

Ainekset piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

Täyte:
3-4
dl
puolukoita, herukoita, vadelmia, karhunvatukoita, mustikoita tai lakkoja
1
tlk
rahkaa (200 g)
1
tlk
kermaa (2 dl)
2
munaa
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja, joita täytteessä
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Levitä pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä päälle marjat (mikäli pakaste, niin käytä jäisinä) ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
  3. Paista rahkamarjapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 min. Voit halutessasi koristella rahkamarjapiirakan vielä tuorein marjoin ja yrtein, esim. sitruunamelissanlehdin.

VINKKI 1: Katso myös perinteisen rahkapiirakan resepti! 

VINKKI 2: Voit myös tehdä murotaikinan itse, ohje löytyy tästä linkistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.