Ropsu eli kropsu on eteläpohjalainen pannari, jonka oikeasta paksuudesta käydään vilkasta keskustelua.

Osalle se on todella ohut ja toisille taas paksumpi, pääasia että kananmunissa, rasvassa ja maidossa/kermassa ei ole säästelty ja että se paistetaan kuumassa uunissa reilusti kohoilevaksi pannariksi.

Taikinaan voi myös käyttää mahdollisesti aamulta ylijääneen kaura- tai mannapuuron. Entisajan hävikkiruokaa siis.

 

Ainekset uunipellillinen annosta

6
munaa
2
tl
suolaa
½
tl
leivinjauhetta
7
dl
maitoa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
sulatettua voita

Ohje

  1. Aineet sekoitetaan. Annetaan seoksen oleentua puoli tuntia jääkaapissa. Levitä seos korkealaitaiselle uunipannulle (jossa leivinpaperi).

  2. Paista ropsua 200-asteisessa uunissa uunin keskitasolla kunnes ropsu on kauniin ruskea. Kyytipojaksi kylmää maitoa.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä-ohjelman kuulija Katja Mäntymäki

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.