Suolaiset pikkupiiraat kolmella täytevaihtoehdolla
Syksyn pimetessä on ihana herkutella ruokaisilla suolaisilla piirakoilla. Lisää helppoutta piirakan tekemiseen saat Myllyn Parhaan valmistaikinoilla ja kokonsa ja mallinsa myötä nämä ovat helppoja herkkuja myös talven eväsretkille! Tein kolmea erilaista täytettä, jotta lähes jokaiselle olisi jotakin. Jokaista makua tuli kuusi pikkupiirakkaa tällä ohjeella.
Tätä varten ostin kaksi pakettia 500g lehtitaikinalevyjä, siitä jäi hieman yli, mutta jäljelle jäävästä taikinasta sai toki tehtyä sitten muutaman joulutortun!
2 pkt Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä
Ota yhdeksän taikinalevyä sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Puolita levyt. Piirakat voi tehdä minikokoisiin piirakkavuokiin tai isompiin muffinssivuokiin. Itselläni on minikakkupelti, jossa on tilaa kuudelle minikakulle ja leivosvuoka, jossa on kuusi tähden muotoista syvennystä. Käytin näitä, mutta minipiirakkavuoat, joissa halkaisija noin 10cm käyvät myös. Myös muffinssivuoka toimii varmasti, mutta silloin tarvitset pienempiä lehtitaikinalevyn palasia kuin puolikkaat.
Jauhelihatäyte, 6 pikkupiirakkaa
200g jauhelihaa
0,5dl kermaa
100g pekonisipulituorejuustoa
1 prk ananaspaloja
50g pakastepinaattia
Pieni kourallinen emmental-juustoraastetta
Mustapippuria ja suolaa
Päälle juustoraastetta
Paista jauheliha pannulla kypsäksi, mausta se suolalla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon kerma, tuorejuustoa, ananaspalat, pinaatti ja emmental. Anna poreilla hetki, jotta juusto sulaa.
Voitele kuusi syvennystä/pikkuista piirakkavuokaa ja painele lehtitaikinalevyjen puolikkaat niiden pohjille ja reunoile. Jaa täyte taikinoiden päälle ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Pekonitäyte, 6 pikkupiirakkaa
1 pkt pekonia
1/2 punainen paprika
100g punasipulikuutioita
1 dl kermaa
100g pekonisipulituorejuustoa
Mustapippuria ja valkosipulijauhetta
N. 40-50g parmesanmurua
Päälle juustoraastetta
Pilko pekonit ja paprikat, laita pannulle kypsymään sipulisilpun kanssa. Kun ne ovat kypsiä, kaada joukkoon kerma, tuorejuusto, mausteet ja parmesanmuru. keittele hetki.
Painele voideltuihin vuokiin taas taikinalevyn puolikkaat, jaa täyte niihin ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kylmäsavulohitäyte, 6 pikkupiirakkaa
100 g kylmäsavulohta
100g pakastepinaattia
N. 10cm pätkä purjoa
N. 10cm pätkä kesäkurpitsaa
200g kylmäsavulohituorejuustoa
1dl kermaa
Mustapippuria ja valkosipulijauhetta
Päälle juustoraastetta
Pilko purjo ja kesäkurpitsa ja kuullottele niitä pannulla. Lisää joukkoon pakastepinaatit, kerma ja turoejuusto sekä mausteet ja keittele kunnes pinaatit ovat sulaneet. Silppua lohi ja laita joukkoon, sekoita ja ota pois pannulta.
Voitele pikkuvuoat, painele taikina niihin ja jaa täyte taikinoille. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Nämä piirakat olivat todella näppäriä iltapaloja koleaan syyspäivään ja saivat oman perheen ruokakritikoiltakin kiitosta! Ja lopuista levyistä voi toki tehdä joulutorttuja :)
Maistuvaa lokakuun loppua ja hauskaa tulevaa halloween-juhlaa!
Kommentteja ja keskustelua