Mansikkaraparperipiirakka murupäällisellä
Toukokuussa ensimmäiset raparperit alkavat kypsyä ja mikä olisikaan ihanampaa kuin leipoa niistä piirakka ja heittää kirpakoiden raparperien seuraksi pohjan päälle makeita mansikoita. Vielä mansikoita joutuu ostamaan pakkasesta, mutta pianhan niitäkin saa taas tuoreinakin!
Mansikkaraparperipiirakka murupäällisellä
Pohja:
Myllyn paras Pyöreä Kauramurotaikina 380 g
Täyte:
3 raparperin vartta
250 g mansikoita
250 g mansikkarahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Muruseos:
50 g voita
2 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2-1 tl vaniljasokeria
Ota pohja sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Painele sulanut pohjataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja paloittele raparperit. Sulata mansikat ja valuta ne siivilässä. Ripottele pohjan päälle raparperin palat ja mansikat.
Sekoita rahka, sokeri, vaniljasokeri ja munat keskenään ja levitä raparperien ja mansikoiden päälle.
Tee muruseos. Nypi pehmeän voin joukkoon vehnäjauho ja sokerit. Ripottele muruseos piirakan päällimmäiseksi.
Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40-45min.
Jäähdytä ja nauti ihanan kesäisestä piirakasta!
Mukavaa kesän odotusta kaikille!
Kommentteja ja keskustelua