Mansikkakermakakku
Kesän, ja oikeastaan minkä tahansa muunkin vuodenajan paras kakku on klassinen mansikkakermakakku. Erityisen hyvältä se kuitenkin maistuu kotimaisista mansikoista tehtynä, joten siksi se ehkä mielletään kesäherkuksi. Seuraavaksi päästäänkin varsin perinteisen kakun reseptiin, jossa täytteetkin ovat lähes jokaisen kotoa löytyvät!
Mansikkakermakakku
Pohja
5 kananmunaa
sokeria
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita vehnäjauhoja
(perunajauhoja, voit myös käyttää pelkkiä vehnäjauhoja)
2tl leivinjauhetta
Voiteluun voita/margariinia ja Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte
Kostutukseen maitoa, muukin neste sopii, esimerkiksi laimea mehu
Mansikkahilloa
4 dl kuohukermaa
1dl kinuskikastiketta
Päälle
8dl kuohukermaa (määrä voi hieman vaihdella koristeluista riippuen, jos et tee pursotuksia, vähempikin riittää)
sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta(ei pakollinen)
litra mansikoita
Pohjaa varten ota kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin munia on toisessa lasissa. Kaada sokerit vatkauskulhoon. Laita nyt toiseen lasiin jauhoja yhtä paljon kuin munia on toisessa ja lisää joukkoon leivinjauhe. Itse laitan yleensä kakkutaikinan jauhoja siten, että noin 3/4 osaa on vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja, mutta voit hyvin tehdä myös pelkistä vehnäjauhoista.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten jauhoseos varovasti käännellen joukkoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen hieman, testaa kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Pohjan jäähdyttyä leikkaa se kolmeen yhtä suureen osaan.
Vaahdota täytteen kerma ja sekoita siihen kinuski. Kostuta kakun alin pohja ja lisää päälle mansikkahilloa ja kinuskikermavaahtoa. Toimi näin myös seuraavan välin kanssa ja kostuta vielä päälikerros. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin, mielellään yön yli, jolloin se mehevöityy sopivasti.
Vaahdota kakun koristeluun ja päälle tarkoitettu kerma. Lisää joukkoon sokeria makusi mukaan ja jos haluat tehdä pursotuksia, lisää myös pursotuksen helpottamiseksi vaniljakreemijauhetta tukevoittamaan vaahtoa. Jos vain levität kerman huolettomasti kakun päälle, ei tätä tarvita.
Levitä kerma kakun päälle tai tee pursotuksia. Reunoille tehtävät pursotukset pysyvät paremmin, kun laitat kermaa ohuesti kakun reunoille ensin ikään kuin "liimaksi".
Lopuksi koristele mansikoilla haluamallasi tavoilla.
Ja sitten vain tarjolle ja herkuttelemaan kesän parasta kakkua!
Kommentteja ja keskustelua