Tämä kakku sopii täydellisesti kesäjuhlien kakuksi sekä äitienpäiväkakuksi. Limejuustokakun voit tehdä valmiiksi jääkaappiin jo päivää tai paria aikaisemmin. Viimeistele kakku tarjoilupäivänä esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.

Ainekset 10 annosta

Pohja
50
g
voita
1
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
tuorejuustoa
Täyte
4
dl
vispikermaa
350
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
dl
limemehua
3
liivatelehteä
Kiille
3
liivatelehteä
2
dl
laimennettua limemehua
2
rkl
sokeria
(vihreää elintarvikeväriä)
Koristeeksi
Lime-hedelmää
Tuoreita mansikoita
Kermavaahtoa
Marenkia

Ohje

  1. Mittaa teholeikkuriin mysli ja sulata voi. Lisää myslin joukkoon voisula, öljy ja tuorejuusto. Pyöräytä ainekset sekaisin. Myslin ei tarvitse mennä hienoksi muruksi. Riittää, että ainekset sekoittuvat kunnolla. 
  2. Voitele noin 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunus öljyllä ja ripottele öljyn päälle tomusokeria. Laita reunus tarjoiluastialle ja kaada granolaseos reunuksen sisään. Painele tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa tuorejuusto yhdessä tomusokerin kanssa sekaisin. Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Sulata liivatelehdet kiehuvan limemehun joukkoon ja sekoita.
  4. Kaada limemehu ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan seosta vatkaten. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.
  5. Valmista kiille laittamalla liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna sillä aikaa limemehu kiehuvaksi yhdessä sokerin kanssa. Ota liivatteet pois vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Sulata liivatelehdet kiehuvan limemehun joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä. Anna seoksen jäähtyä rauhassa, jotta se jähmettyy hieman. Lusikoi hieman hyytynyt limemehu kiilteeksi kakun päälle.
  6. Poista reunus kakun ympäriltä ja koristele kakku tuoreilla mansikoilla, limesiivuilla, kermavaahdolla ja/tai marengeilla.

VINKKI! Voit käyttää limemehuna joko itse limeistä puristamaasi mehua tai limemehua, jota myydään pienissä pulloissa kaupoissa. Pullotettuun limemehuun ei ole lisätty sokeria tai muuta makeutusta.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.