Rieskarullat ovat suosittuja suolaisia tarjottavia monessa kahvipöydässä. Halusin tehdä näin alkaneen kevään kunniaksi ihanan maukkaan ja raikkaan täytteen rieskarulliin. Tässä täytteessä maistuu kurkku, paprika, fetajuusto sekä hentoisesti myös valkosipuli.

Näissä rieskarullissa myös rieska on itse tehty alusta loppuun. Tämä alla oleva ohje poikkeaa hieman perinteisestä rieskasta. Syynä on se, että halusin saada rieskareseptistä sellaisen, että se on helposti rullattavissa. Rieska on kuitenkin todella helppo valmistaa, joten suosittelen kokeilemaan näiden rieskarullien valmistamista esimerkiksi viikonlopun brunssille tai kevään ja kesän juhliin. Yhdestä annoksesta tulee noin kymmenen yksittäistä rieskarulla-annosta. 

Katso alta resepti ja leivo rieskarullat alusta loppuun itse!

Ainekset annosta

Rieska
1⅔
dl
maitoa
½
dl
ruokaöljyä
½
tl
suolaa
Täyte
70
g
kurkkua
30
g
fetajuustoa
1
pieni valkosipulinkynsi
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
30
g
paprikaa
2
rkl
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Valmista rieska sekoittamalla kulhossa maito, öljy ja suola. Lisää joukkoon ensin viisi desilitraa vehnäjauhoja ja lisäile sen jälkeen tarvittaessa lisää. Työstä taikinasta kiinteä pallo.
  2. Kauli rieskataikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Leikkaa reunat suoriksi veitsellä tai pitsaleikkurilla. Nosta rieska leivinpaperin kanssa uunipellille. Painele haarukalla reikiä rieskan pintaan. 
  3. Paista 200 asteisessa uunissa ensin neljä minuuttia. Käännä rieskapohja ympäri niin, että käännät rieskan pohjan päälle. Jatka paistamista vielä noin neljän minuutin ajan. Kun rieska on kypsä, kieritä lämmin rieskapohja rullalle leivinpaperin kanssa ja anna sen jäähtyä.
  4. Valmista jäähtymisen aikana täyte raastamalla kurkku hienoksi. Laita kurkkuraaste siivilään ja painele lusikalla, jotta saat ylimääräisen nesteen kurkusta pois. 
  5. Raasta myös valkosipuli hienoksi. 
  6. Laita kulhoon tuorejuusto, kurkkuraaste, valkosipuli, fetajuusto, suola ja mustapippuri. Vatkaa seos käsin tai sähkövatkaimella, jotta se menee hyvin sekaisin ja juusto murenee joukkoon. 
  7. Pilko paprika ja persilja pieneksi.
  8. Avaa jäähtynyt rieska. Levitä täyte rieskan päälle. Ripottele täytteen päälle vielä paprika ja persilja. Kääri rieska rullalle. Leikkaa rulla paloiksi. Voit laittaa jokaiseen annospalaan cocktailtikun, jotta rieskarulla on helppo syödä ja pysyy hyvin kasassa.  

VINKKI! Voit käyttää täytteessä myös salaattijuustokuutioita, jos et halua käyttää fetajuustoa.

VINKKI! Tarkkaile rieskan paistumista paiston aikana. Liian kauan paistunut rieska tulee kovaksi, eikä rullaudu nätisti paiston jälkeen.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.