Ohrapuuro Rikotuista Ohrasuurimoista

Ohrapuuro Rikotuista Ohrasuurimoista

noin 6:lle

2 dl vettä
dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1 l maitoa
1 tl suolaa

Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kypsyä noin 30 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla.

Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita rikottuja ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 20 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy