Vispipuuro

  • Vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista ja mannasuurimoista.
  • Vatkaa jäähtynyt puuro voimakkaasti vaahdoksi - kuuman puurokattilan voi laittaa kylmään veteen.
  • Mikäli haluat kuitupitoisemman puuron, tee se kauramannasuurimoista.
  • Kuohkeimman vaahdon saat vaaleilla mannasuurimoilla ja mehulla.
  • Kuidut (kauramannasuurimo ja marjankuoret) tuovat enemmän makua puuroon, mutta vaahto on pienempi.
    Vispipuuro

    3-4:lle

    7 dl vettä
    3 dl vahvaa sokeroitua puolukka- tai herukkamehua
    dl sokeria)
    dl Myllyn Paras Mannasuurimoita
    ripaus suolaa

    Kiehauta vesi ja mehu. Mausta halutessasi sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min.

    Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

    Resepti: