Katso video ohjeen alta, miten marsipaanista tehdään ruusu.

Ainekset 15-18:lle annosta

Suklaakakkupohja:
5
munaa
150
g
tummaa leivontasuklaata
1
rkl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
200
g
voita
2
dl
fariinisokeria
Kostutus:
2
dl
kaakaota
Daim-täyte:
100
g
Marabou Daim -suklaata
2
dl
kermaa
1
prk
mascarpone-juustoa
dl
Daim-rakeita
Vadelmamousse:
2
dl
kuohukermaa
100
g
tuorejuustoa
1
ps
pakastevadelmia (200g)
2
liivatelehteä
2-3
rkl
vettä
1
dl
sokeria/tomusokeria
Maitosuklaaganache:
100
g
maitosuklaata
1
dl
kuohukermaa
n.50
g
valkosuklaata (sulatettuna) marmorointiin
Reunat:
3
dl
kuohukermaa
1
prk
vaniljarahkaa
tomusokeria maun mukaan

Ohje

  1. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.

  3. Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone ja suklaa keskenään ja lisää joukkoon kerma ja Daim-rakeet. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.

  4. Sulata vadelmat täysin suliksi. Surauta vadelmat soseeksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella ja siivilöi vadelmien siemenet pois tiheän siivilän avulla.

  5. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, siivilöidyt vadelmat, sokeri.kiehauta 2-3 rkl vettä ja sulata liivatteet sekaan. Kaada liivatesula täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Tarkista maku. Jos vadelma maistuu liian laimeasti, voit halutessasi lisätä mansikka- tai vadelmahilloa.

KOKOA KAKKU: 

  1. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja laita pohjaosa irtopohjavuokaan. Kostuta kaakaolla ja kaada päälle Daim-täyte. Lisää seuraava kerros ja kostuta, jonka jälkeen lisää Vadelmamousse. Lisää päällimmäinen kerros ja kostuta. Laita kelmun alle kylmään jähmettymään vähintään 4 tunniksi ennen kuorrutteen tekoa ja koristelua.

  2. Kiehauta kerma. Lisää 100 g maitosuklaata paloina ja sekoita kunnes tasaista. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään. Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.

  3. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Suorita marmorointi pursottamalla ohuita viivoja maitosuklaaganachen päälle, joka ei ole vielä jähmettynyt. Vetele coctailtikulla valkosuklaata maitosuklaan joukkoon, jolloin marmorointikuvio syntyy. Pistä kylmään jähmettymään. Pursota kermavaahto reunoille. Päälle voit laittaa vielä koristeeksi marsipaaniruusuja ja sivuille mansikoita sekä Daim-rakeita.

Resepti:
Janita Junnila (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailu, vuonna 2013)

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.