Ainekset 8-10 annosta

margariinia tai voita
Täyte:
100
g
aprikoosimarmeladia
1
tlk
vaniljarahkaa
3-5
hapokasta omenaa
½
dl
sitruunamehua
½
dl
mantelilastuja
1-2
rkl
raesokeria

Ohje

  1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Painele se käsin voideltuun pitkänomaiseen tai pyöreään isohkoon vuokaan (halkaisija 25-26 cm). Voit käyttää myös irtopohjavuokaa, jolloin saat nostettua piirakan kauniisti tarjolle pois vuoasta.

  2. Levitä ohut kerros marmeladia piirakkapohjalle, levitä päälle maustettu rahka. Leikkaa omenat lohkoiksi tai viipaleiksi ja laita ne kippoon, jossa on sitruunamehua, se estää omenoiden tummumisen. Nostele lohkot rahkan päälle tiiviisti limittäin. Ripottele mantelilastut ja raesokeri päälle.

  3. Paista 200-asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoamista.

Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Oletko innokas kotipuutarhuri tai vasta aloitteleva viherpeukalo? Lue artikkeli omenapuun istutuksesta ja hoidosta. Vinkit tarjoaa Viherrinki!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.