Seijan Taatelikakku

  • Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Se sopii myös joulumyyjäisten muiden kuivakakkujen joukkoon.
  • Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Kakkuja myös ostetaan paljon. Jos ostaa kakun jo kuukausi ennen joulua, se kannattaa vielä pakastaa, kuivakakku säilyy kyllä hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
  • Pakastimesta otettua kakkua voi sulatuksen jälkeen kostuttaa.
    Seijan Taatelikakku

    1½-2 l kakkuvuoka

    dl vettä
    1 pkt taateleita (n. 300 g)
    200 g voita
    2 munaa
    2-3 dl sokeria
    ½ dl kermaa tai maitoa
    n.4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    1 tl ruokasoodaa
    1 tl leivinjauhetta
    1-2 tl vaniljasokeria
    Leivitykseen:
    voisulaa tai margariinia
    Myllyn Paras Korppujauhoja

    Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

    Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

    Resepti: Seija Suominen, Hausjärvi