4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää, tällä kertaa voit nauttia ihanan suklaisista korvapuusteista!

Korvapuusti maistuu kaikenikäisille. Varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla –kanelbulle tai kanelsnäcka – ilmestyi kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta

Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.

Ainekset 10-12 annosta

3
dl
annos itse tehtyä pullataikinaa
200
g
paistonkestävää aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia (2 dl)
100
g
tummaa suklaarouhetta tai -raastetta
(50
g
mantelilastuja)
Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria/mantelilastuja

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa, ohje löytyy tästä linkistä. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi.
  2. Levitä taikinalevylle ohut kerros notkistettua marmeladia niin, että se peittää levyn kokonaan. Ripottele päälle suklaaraastetta ja halutessasi mantelilastuja. Kääri levy tiukalle rullalle. Nipistä rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle.
  3. Leikkaa rulla 10-12 osaan. Paina paloja keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat korvat. Kohota pullat kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (noin puoli tuntia).
  4. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200–210-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin värin.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella korvapuusteja myös valkosuklaasta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.