Iki-ihanat kaurakeksit ovat monien suosikkeja isovanhemmista lastenlapsiin.

Kaura kekseissä antaa täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla.

Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja hedelmäpaloja tuomaan uutta makuvivahdetta, mutta yhtä hyvin keksit onnistuvat perinteisemmin rusinoilla.

Ainekset 30-40 annosta

125
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
sokeria tai hunajaa
1
dl
kuivattuja pieniä mangokuutioita
1
dl
kuivattuja pieniä papaijakuutioita
1
tl
soodaa
½
dl
kevytkermaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

  2. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.