Joulutortun täytteeksi voi laittaa muutakin kuin luumumarmeladia.

Tee seos mantelirouheesta ja kookoshiutaleista sokerin ja munan kanssa, täytä sillä tortut.

Tai tee seos keltaisella marmeladilla, ranskankermalla ja pähkinärouheella, mausta vaniljasokerilla.

Laita koristeeksi jouluun sopiva punainen kirsikan puolikas.

Ainekset 8-10 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Täytevaihtoehto 1:
50
g
mantelirouhetta
50
g
kookoshiutaleita
1
muna
1
dl
sokeria
Täytevaihtoehto 2:
100
g
ranskankermaa (creme fraiche)
100
g
pähkinä- tai mantelirouhetta
200
g
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2
tl
vaniljasokeria
Päälle:
1
tlk
säilykekirsikoita (pieni)

Ohje

  1. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. Voitele taikinalevyistä muotoillut tähtitortut munalla.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen lisäksi n. 100 g sini- tai valkohomejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.