Onko tämä keitto, pasta-ruoka vai kenties muhennos? Itse asiassa kaikkia mainittuja, ja italialaisen keittiön rakastetuimpia arkiruokaklassikoita. Tuhti, täyttävä ja maukas tärkkelyspommi viimeistellään perinteisesti pecorinolla mutta yhtä hyvin toimivat parmesaani ja grana padano.

Ainekset 10 hlö annosta

0,1
l
oliiviöljy
0,4
kg
sipuli hienonnettu
0,05
kg
valkosipulinkynsi hienonnettu
3
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai 2 tl kuivattua rosmariinia
2-3
tl
chililastuja
suola ja mustapippuri myllystä
2
tlk
tomaattimurskaa
2
tlk
kikherneitä liemineen
0,4
kg
lehti- tai mustakaalia
0,1
kg
raastettua pecorinoa, laktoositon

Ohje

  1. Kuumenna öljy keskilämmöllä isolla pannulla. Notkistele sipulit öljyssä, mutta älä ruskista, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, rosmariini ja chili. Paista vielä noin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada mukaan tomaatit ja kikherneet. Murskaa lastalla noin puolet kik-herneistä.
  3. Kaada pannulle kikherneiden ja tomaattien sekaan 1,5 litraa vettä (tai kasvislientä) ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta, pienennä lämpöä ja keitä lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes pasta alkaa olla kypsää, noin 10 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4.  Lisää mukaan viipaloitu lehtikaali/mustakaali ja anna kypsyä, kunnes kaali on pehmeää, 5 minuuttia.
  5. Viimeistele pecorinolla ja tujauksella oliiviöljyä.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.