Pohjois-afrikkalaiset maut ovat hiipineet kuin varkain suomalaisten arkiruokailuun. Juustokumina on pian yhtä yleistä kuin mustapippuri, ja harissan – tulisen, mutta monivivahteisen maustetahnan – hienous on havaittu arkisemmassakin ruuanlaitossa. Tässä helpossa ja herkullisessa uunipadassa makua antaa edellä mainittujen lisäksi mausteinen tuoremakkara.

Ainekset 10 hlö annosta

3
tl
fenkolinsiemenet
0,05
kg
oliiviöljy
0,6
kg
tuoremakkara (merguez, chorizo, luigi...) kuoret poistettu ja pilkottu
0,3
kg
sipuli kuorittu ja pilkottu
0,06
kg
valkosipulinkynsi ohueksi viipaloitu
1
rkl
juustokumina
0,8
kg
tomaattimurska
0,05
kg
harissatahna
0,2
kg
fetajuustoa, laktoositon

Ohje

  1. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa.
  2. Lämmitä öljy pannulla ja paista pilkottuihin makkaroihin väriä. Anna jäähtyä hieman.
  3. Ripottele samalle pannulle tilkka öljyä ja notkista sipulit lempeällä lämmöllä kuultaviksi, mutta älä polta, 6-7 minuuttia. Lisää mukaan jauhettu fenkoli, valkosipuli ja juustokumina. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia.
  4. Kaada pannulle tomaattimurska ja harissa. Sekoita hyvin ja jatka kypsentämistä 6-7 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Keitä pasta al denteksi (paketin ohjeessa mainittu kypsennysaika miinus kolme minuuttia), valuta ja ota talteen 1,5 dl pastan keitinvettä.
  6. Sekoita pasta, kastike ja pastan keitinvesi yhteen sopivan kokoisessa uuniastiassa. Ripottele päälle fetaa ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.