• Valmista ensin vihersmoothie vihreistä vihanneksista.
  • Valitse mieluiten niitä kauden vihanneksia, joita on helpolla saatavilla ja joissa on syvä tumman vihreä väri.
  • Käytä kaura-tattarihiutaleita ja piimää, jolloin smoothie sisältää runsaasti proteiinia.
  • Mikäli valmista inkiväärisiirappia ei ole, raasta tuoretta inkivääriä siirapin joukkoon.
  • Tee smoothiepohjaan pikainen rieskataikina ja paista maistuvat rieskat nopeasti uunissa, saat tuoretta pikaleipää.

Ainekset n. 12 pyöreää rieskaa, halkaisija 10 cm annosta

Vihersmoothie:
75
g
parsakaalia
70
g
pinaatinlehtiä
4-5
isoa salaatinlehteä (nippu)
1
banaani
1
dl
omena- tai hedelmäsosetta
1
rkl
inkiväärisiirappia (tai siirappia ja pala inkivääriä)
4
dl
piimää tai kefiiriä
Lisäksi:
1
tl
soodaa
tl
suolaa
Pinnalle:
(1
dl
cheddar-juustoraastetta)

Ohje

  1. Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun vihreät raaka-aineet, pilkotut banaanit, hedelmäsose, hiutaleet, siirappi ja piimä. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  2. Kaada smoothie kulhoon ja sekoita joukkoon sooda ja suola. Lisää vielä jauhoja ja hiutaleita, sekoita tasaiseksi.

  3. Ota taikinasta isolla lusikalla nokareita uunipellille leivinpaperille ja levitä nokareet n. 10 cm mataliksi pyöreiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita ja halutessasi juustoraastetta. Paista rieskat 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Nauti sellaisinaan tai mieluisten leivänpäällisten kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa tupla-annoksen vihersmoothieta ja käyttää puolet siitä smoothiena ja puolet rieskataikinassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.