Käytä kasvismakaronilaatikkoon kauden parhaiten saatavilla olevia kasviksia ja juureksia.
Tämä makaronilaatikko on tehty ilman munaa ja lehmänmaitoa.
Soijarouhe toimii nesteen sitojana, voit kokeilla myös muita rouheita, esim. kauraa.
Kun valitset tumman makaronin, saat enemmän kuitua.
Mikäli haluat, voit muuntaa reseptin 2 eri ruoaksi n. 2-3 hengelle: tarjoa puolet kasvismakaroniseoksesta sellaisenaan ja laita vain puolet uuniin paistumaan laatikoksi, tällöin tarvitset vain puolet kauramaidon määrästä.
Ainekset 4-6:lle pääruoaksi, 1 kpl n. 2½ litran uunivuoka tai 2 pienempää uunivuokaa annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi kattilassa, lisää makaronit ja mausta suolalla. Kypsennä makaroneja 7 minuuttia poreilevassa vedessä.
-
Suikaloi kypsymisen aikana sipulit, porkkanat ja selleri. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulle ja paista kaikki kasvikset siinä. Laita ensin pannulle sipulit ja juurekset. Leikkaa kaalit pieniksi paloiksi ja lisää ne ja soijarouhe pannulle paistumaan. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja maustekurkku, lisää ne viimeiseksi pannulle. Sekoita hetki ja lisää vielä kauratuorejuusto ja mausta seos mieleiseksi.
-
Valuta makaroneista keitinvesi pois ja kaada puolet niistä yhteen isoon tai kahteen pienempään öljyttyyn uunivuokaan. Jaa vuokiin kevyesti paistettu kasvisseos, jaa päälle loput makaronit. Sekoita ainekset keskenään.
-
Kaada kauramaitoa kasvis-makaroniseoksen joukkoon uunivuokaan. Nestettä tulee olla sen verran, että makaronien pinta melkein peittyy. Kypsennä 200-asteisessa uunin alimmalla tasolla 45-50 min. Anna laatikon vetäytyä 5-10 minuuttia ennen ruokailua.
Kommentteja ja keskustelua