Tee marjoista, hiutaleista sekä pähkinärouheesta tuorepuuro.

Tee kauniit annokset laseihin, pohjalle tuorepuuro, sen jälkeen maustamaton jogurtti ja lopuksi marjat + hiutaleita.

Jogurtin tilalla voi käyttää myös pehmeää rahkaa.

Voit lisätä mukaan myös vihreän hortakerroksen tuorepuuron ja jogurtin väliin: jauha sauvasekoittimella 1-2 dl puhdistettuja vuohenputken lehtiä, 1-2 rkl sitruunamehua + 1-2 rkl hunajaa, saat siitä vihreän terveyskerroksen laseihin.

Ainekset 4 annosta annosta

4-5
dl
mansikoita ja/tai vadelmia
1
dl
pähkinä- tai mantelirouhetta
1-2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
dl
paksua jogurttia (esim. bulgarian tai turkkilaista)
Pinnalle:
1
dl
mansikoita ja/tai vadelmia

Ohje

  1. Survo marjat ja sekoita ne hiutaleiden, pähkinöiden ja hunajan kanssa yhteen. Anna turvota hetki, mielellään tunti, mutta yhtä hyvin vaikka yön yli.
  2. Rakenna annokset laseihin kerroksittain. Laita pohjalle marjatuorepuuroa, päälle maustamatonta jogurttia ja koristeeksi vielä marjoja. Ripottele pinnalle leseitä.

VINKKI: Myös KARU-hiutaleet eli Pikakaura-Ruishiutaleet ja Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleet sopivat tuorepuuroon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.