Ainekset 18-24 annosta
Ohje
-
Lämmitä uuni 180-asteeseen. Varaa valmiiksi muffinssipelti ja muffinssivuokia. Reseptistä tulee 18-24 kpl kuppikakkuja riippuen käytetyn muffinssivuoan koosta.
-
Aloita kuppikakkutaikina sekoittamalla yhteen kananmunat, sokeri, piimä ja öljy. Sekoita loput ainekset yhteen toisessa kulhossa. Yhdistä seokset ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
-
Täytä muffinssivuoat taikinalla puolilleen. Kuppikakuista tulee tasaisia, jos paistamisen aikana käyttää apuna muffinssipeltiä. Paista kuppikakut uunissa n. 15-20 min uunin tehosta riippuen. Vältä paistamasta liian kauan, testaa kypsyys hammastikulla.
-
Jäähdytä kuppikakut hyvin ennen kuorrutusta.
-
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sulatejuusto sekä vaniljakreemijauhe, vatkaa seos voimakkaalla teholla tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla ja lorauksella sitruunamehua.
-
Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta runsaasti kuppikakkujen päälle.
-
Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla käyttäen esim. pieniä piparkakkuja tai koristerakeita.
Kommentteja ja keskustelua